Dichterswijk Berlijn

Vandaag heb ik wederom een bijzonder fraai stukje Berlijn bij mij in de buurt ontdekt, namelijk de zogenaamde “Dichterswijk” in de in 1871 als tuinstad opgerichte voorstad Friedenau. Destijds werd de wijk bebouwd met kleine landhuizen voor onderwijzers, ambtenaren, kunstenaars en schrijvers die over een niet al te groot inkomen beschikten.

Nu behoort de wijk tot stadsdeel Tempelhof-Schöneberg. De naam “Dichterswijk” is te danken aan de vele schrijvers en kunstenaars die hier woonden, waaronder de schrijver Max Halbe, de schrijver en winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur Günter Grass, de schrijver Uwe Johnson (buurman van Günter Grass), de schrijver en scenarioschrijver Erich Kästner, de schrijfster en eveneens winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur Herta Müller, de kunstenaar Karl Schmidt-Rottluff en de schrijver en dramaturg Günther Weisenborn.

PSD-Bank Berlin-Brandenburg, voorheen een filiaal van de Deutsche Post

Friedrich-Bergius-Schule

Günter Grass woonde in de Niedstraße 13

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.