Franz Kafka op school

Planet Schule is een internetproject van de Duitse regionale omroepen SWR en WDR. Een speciale redactie plaatst bijdragen op het gebied van informatie en educatie voor scholieren, onderwijzend personeel en leergierige bezoekers. Daarmee draagt het project ook bij aan de wettelijk vastgelegde eisen waaraan de publieke omroep in Duitsland op het gebied van vorming en cultuur dient te voldoen.

In februari van dit jaar verscheen in de ARD-mediatheek de bijdrage Dichter dran! – Franz Kafka. Dit filmpje werd voor het eerst uitgezonden op 14 november 2018 op WDR Fernsehen. Onder de video met animaties en archiefbeelden staat geschreven dat Kafka allesbehalve een eigenaardig buitenbeentje was: “Helemaal niet! Franz Kafka was een enthousiaste sporter, reislustig en gefascineerd door moderne techniek.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.