Duitse minister van Volksgezondheid zwaar onder vuur

Het Duitse weekblad SPIEGEL onthulde dat het ministerie van de Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn (CDU) begin 2020 voor geschat een miljard euro aan onbruikbare mondkapjes had gekocht. Aangezien ze klaarblijkelijk niet regulier uitgedeeld konden worden, wilden de medewerkers van het ministerie ze via speciale acties aan uitkeringsgerechtigden, invaliden en daklozen afgeven.

Door deze nieuwe mondkapjesaffaire in Duitsland neemt de druk op Jens Spahn toe. De oppositie eist dat hij aftreedt. Ook de coalitiepartij SPD uit stevige kritiek: “Deze gebeurtenissen binnen het Ministerie van Volksgezondheid zijn schandalig en mensonterend”, zegt de SPD generaal-secretaris Lars Klingbeil. “De minister moet zich hierover zo snel mogelijk uitspreken, hij kan hier niet met de vinger naar anderen wijzen”. Er is “een grens overschreden.”

DER SPIEGEL: SPD attackiert Spahn wegen neuen Masken-Desasters

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.