Eerste vaccinate-drive-in in Duitsland van start

Een artsenpraktijk startte vandaag in de stad Meerbusch (Nordrhein-Westfalen) met Duitslands eerste vaccinatie-drive-in: raampje naar beneden, arm eruit, vaccinatiestof erin en de volgende. In dat tempo wilde men zo’n 3.000 mensen vaccineren. Alleen mensen die zich vrijwillig wilde laten vaccineren én uit de regio afkomstig zijn, kwamen voor de afspraken in aanmerking. De afspraken waren binnen zes uur volgeboekt.

Alle mensen werden gevaccineerd met het vaccin van Johnson & Johnson. Dit vaccin hoeft maar één keer te worden gegeven. Om alles in goede banen te leiden, stonden vandaag 120 vrijwillige helpers en 20 doksterassistentes, verpleegsters en artsen bereid.

Süddeutsche Zeitung: Drive-in-Impfaktion in Meerbusch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.