Vanavond: Tatort Berlin met Vlaams tintje

De huurwoningen in dit huis worden gerenoveerd, van luxe voorzien en in koopwoningen veranderd. De Berlijnse commissarissen Rubin en Karow beginnen met hun opsporingswerk. Foto:© rbb / Gordon Muehle

Altijd weer leuk als er Nederlandse of Belgische gezichten in Tatort opduiken. Vroeger had je in Tatort Duisburg natuurlijk Chiem van Houweninge à la Hänschen, een rechercheur van Nederlandse afkomst die vaak tussen Schimanski en zijn collega Thanner moest bemiddelen (hier meer). Nog niet zo lang geleden zag ik Ellen ten Damme met de Beierse commissarissen Batic en Leitmayr. Vanavond is in de Berlijnse Tatort “Die dritte Haut” de Vlaamse acteur Tijmen Govaerts (27) te zien als de huurder Dries Vandenbroucke.

Het gaat vanavond om een gerechtelijke ontruiming van een huis in Berlijn. De vier huurders bieden weerstand. Ze hebben allemaal een goede reden om vast te houden aan hun betaalbare woningen. Bij de jonge familie Malovcic is een kind op komst, de oude mevrouw Kirschner woont al bijna 60 jaar in het huis, Jenny Nowack is alleenstaande ouder en Peter de Boer verdient als freelance journalist zeer weinig geld.

Peter de Boer? Ja, zo staat het officieel op de website van de omroep Das Erste. Peter de Boer wordt gespeeld door Tijmen Govaerts. Maar Tijmen Govaerts was toch Dries Vandenbroucke? Ja, dat is hij ook. Het heeft er alle schijn van dat de Nederlandstalige huurder eerste Peter de Boer heette en dat men die naam vervolgens heeft veranderd in Dries Vandenbroucke. Op de website van de omroep vind je twee versies:

Tijmen Govaerts als Peter de Boer
Tijmen Govaerts als Dries Vandenbroucke

BEKIJK TRAILER

Die dritte Haut
Uitzending: zondag 6 juni, 20:15 uur op ARD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.