Berlin schmerzt

Vandaag zou Herman Brood (Zwolle, 5 november 1946 – Amsterdam, 11 juli 2001) 75 jaar zijn geworden. In mijn jonge jaren draaide ik de volumeknop flink open als ik naar “Bühnensucht” luisterde. Ook bezocht ik zijn concerten in onder andere De Peppel in Zeist en het Burgerweeshuis in Deventer en genoot van de onvoorspelbare avonden met de ongeëvenaarde Rock ’n roll junkie.

Eerst wilde ik hieronder een fraaie versie van Saturday Night neerzetten, maar als inwoner van Berlijn leek mij Berlin schmerzt van Herman Brood & His Wild Romance veel meer op zijn plaats. Dit Duitstalige nummer is afkomstig van het album Frisz & Sympatisz (1982).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.