Popsterren treden op voor de Brandenburger Tor

Sound of Peace ©SAT.1/ ProSieben

Tienduizenden deelnemers zullen aanstaande zondag aanwezig zijn bij het evenement “Sound of Peace” voor de Brandenburger Tor, miljoenen voor hun televisietoestel. Optredens van Sarah Connor, Silbermond, The BossHoss en Peter Maffay zijn gepland. Er wordt ook een speciale spreker verwacht.

Op zondag 20 maart vindt voor de Brandenburger Tor Europa’s “grootste muzikale demonstratie” tegen de Russische aanval op de Oekraïne plaat, aldus de organisatoren. Cultuurmakers hebben de kop bij elkaar gestoken om gezamenlijk een boodschap de wereld in te sturen, liet men vandaag weten. “We zijn een vredesbeweging. We willen niet enkel een dag luid en zichtbaar zijn, we willen duurzaam iets veranderen en in beweging zetten” staat er in de oproep van het evenement. Er zijn 20.000 deelnemers aangemeld.

Er zullen optredens plaatsvinden van onder andere Adel Tawil, Antje Schomaker, BenjRose, Cassandra Steen, Clueso, Deine Cousine, Dritte Wahl, Fatoni, Fortuna Ehrenfeld, Hartmut Engler von Pur, In Extremo, Joris, Lina Maly feat. Enno Bunger, Madeline Juno, Mia., Michael Patrick Kelly, Mine, Peter Maffay, Philipp Poisel, Revolverheld, Rolf Stahlhofen & Spielvereinigung, Sarah Connor, Silbermond, The BossHoss of Zoe Wees. Naar verwachting zal Natalia Klitschko een toespraak houden. Zij is de echtgenote van de burgemeester van Kiev en ex-profbokser Vitali Klitschko.

De Duitse televisiezenders ProSieben en SAT.1 zijn van plan de vredesbijeenkomst vanaf 15.00 uur tot in de avond live op beide zenders uit te zenden. Het doel van “Sound of Peace” is om veel geld in te zamelen voor steun aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

“Muziek is altijd de mogelijkheid protest uit te dragen. Maar muziek heeft ook het wonderbaarlijke talent om mensen samen te brengen. En ik denk dat vooral op zondag dit podium een soort uitlaatklep zal zijn voor de behoefte van zoveel mensne in Duitsland en op de hele wereld hebben: namelijk dat deze oorlog moet stoppen en we op deze wereld vrede nodig hebben”, zei Mieze Katz, zangeres van Mia. “We willen zoveel mogelijk mensen bereiken en laten zien dat we misschien met z’n allen een beetje iets kunnen veranderen,” zei Sascha Vollmer van The BossHoss.

De Duitse staatssecretaris Claudia Roth (Grüne) heeft al haar ondersteuning voor het project aangekondigd.

BRON: Berlijn Vandaag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.