Nieuw: podcast over jonge, Europese poëzie

Deutschlandradio © Bettina Straub

(Foto: Deutschlandradio © Bettina Straub)

Vanaf 10 juni gaat op de culturele Duitse radiozender Deutschlandradio een unieke poëzie podcast van start. De titel luidt “Book of Songs”. Volgens het persbericht hebben we hier te maken met “een reis door de jonge poëzie met Jan Wagner.”

“Ieder gedicht wil, al dan niet gezongen, toch met nadruk en krachtige stem de wereld ingesproken worden”, aldus de Duitse dichter Jan Wagner, winnaar van de prestigieuze Georg-Büchner-Preis 2017. In deze podcast leidt hij luisteraars door de wereld van de moderne Europese poëzie. In „Book of Songs“ wordt ieder gedicht muziek en hoorspel.

Jan Wagner schreef samen met Federico Italiano “Grand Tour” (Hanser Verlag, 2019). Dit is een dikke anthologie over jonge, Europese poëzie. Literair vertaler Stefan Wieczorek zei hierover in een interview met mij: ‘Het is een beetje het standaardwerk voor hedendaagse poëzie. Daarin is het Nederlands de op drie na vaakst voorkomende vreemde taal. Voor zo’n relatief klein taalgebied betekent dit dus een enorm groot poëzielandschap met grote betekenis voor de hedendaagse poëzie.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.