Wie stichtte de Reichstagsbrand?

Foto: v.l.n.r. Uwe Soukup en de presentator/journalist Hans-Hermann Kotte (Tagesspiegel).

Marinus van der Lubbe werd met veel geld omgekocht door de nazi’s om de schuld van de Reichstagsbrand op zich te nemen. Hij had al contact met geïnfiltreerde SA-mannen onder de communisten. Dat weet de Berlijnse journalist Uwe Soukup zeker. Hij vertelde dit vanavond in boekwinkel Dussmann tijdens en na de presentatie van zijn pas verschenen boek “Die Brandstiftung“.

Bovenstaande opvatting van Soukup staat niet in zijn boek, omdat waterdicht bewijs hiervoor ontbreekt. Na afloop vertelde hij me dat hij echter genoeg aanwijzingen heeft.

In zijn nieuwe boek poogt Soukop met feitelijk materiaal aan te tonen dat de nazi’s de brand zelf hebben gepland. Volgens hem is het onmogelijk dat Marinus van der Lubbe het gebouw in zijn eentje in brand heeft gestoken.

Naar aanleiding van deze avond lijkt het me een leuk idee Uwe Soukop te interviewen en nog eens naar zijn bevindingen te vragen. Foto: v.l.n.r.: Uwe Soukup en de presentator/journalist Hans-Hermann Kotte (Tagesspiegel).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.