Nippertje en Theodoor

nippertjeVanaf morgen kunnen de kinderen in Berlijn genieten van het prentboek „Nippertje“ van Rian Visser en Noelle Smit. In de Janusz-Korczak-Bibliothek in stadsdeel Pankow is op 6, 13, 20 en 27 februari om 09:30 uur in de prentenboekbioscoop het boek van de Nederlandse kinderboekenschrijfster als prentenfilm te zien, wat dat ook moge zijn.

theodorDe Duitse vertaalster heeft het in 2008 uitgekomen boek de titel “Theodor trödelt” gegeven. In de Duitse versie gaat het om de egel Theodor, die altijd alles op het nippertje doet. In het oorspronkelijke verhaal heet de egel “Nippertje”, die net als Theodor in “Thedor trödelt” nog even iets moet doen zoals zijn autootjes opruimen, zijn veters strikken of een liedje op de piano spelen, terwijl hij eigenlijk naar school moet.

Als vertaler is het interessant om te zien hoe de Duitse vertaalster Meike Blatnik met de oorspronkelijke tekst is omgesprongen. En het is natuurlijk leuk dat het boek deze maand in de belangstelling staat in een Berlijnse bibliotheek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.