Feest voor de deur

Een stralende zon haalde mij vanochtend al redelijk vroeg uit bed, althans, voor een zondagochtend. Na twee koppen koffie liep ik naar buiten voor een zonnige wandeling, een wandeling waarbij ik het aangename (de zon) met het nuttige (krant + broodjes) combineerde. Vandaag is het een speciale zondag. Dat zie ik als ik vanuit de binnenplaats op de deur naar de straat toe loop. Er hangt een vel papier op de deur met de volgende tekst: “Deur gesloten houden in verband met wildplassers” (natuurlijk in het Duits).

Nee, vandaag vindt in Berlijn niet het festival van de wildplassers plaats maar het carnaval der culturen. Om 12:30 uur “geht es los” op Hermannplatz, hier niet ver vandaan. Vervolgens komt de bonte stoet via Hasenheide naar hier, de Gneisenaustrasse. Dat betekent carnaval vieren voor de deur, met een eigen toilet om hoek. Wat een luxe! Doordat ik ooit op Mallorca als reporter van mijn eigen krant vrijwel elk evenement op de gevoelige plaats vastlegde, verkeer ik nu nog in de afkickfase en nam vanochtend wat foto’s van de voorbereidingen bij mij in de straat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.