Duitse consument volgt vis met online tracking code

Blog Allard van Gent

followOp het pakje scholfilet uit de Duitse supermarkt lees ik een tracking-code, die je op de website www.followfish.de kunt intypen. Na invoering van de code B101160 verschijnt een digitale landkaart met daarop de precieze vangstplek in de Noordzee. Onder het kaartje staat dat de vis direct is verwerkt, slechts één keer is ingevroren en met een vrachtwagen van Urk naar de diepvrieshal in Bocholt is gebracht.

In 2007 introduceerde het Duitse Followfish als eerste bedrijf ter wereld de online-tracking code voor vis. “We dromen en vechten voor een werkelijk duurzame visserij. In geen enkele andere sector is duurzaamheid zo helder en duidelijk herkenbaar als bij vis”, aldus het commentaar op de website van het bedrijf. Followfish is het vervolg op Fish&More GmbH , een onderneming die de Duitse studenten Harri Butsch en Jürg Knoll in het jaar 2000 oprichtten.

Destijds was hun doel om Russische vis naar Europa te halen…

View original post 213 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.