Als bomen spreken

tree“Ik kan met de duiven spreken”, vertelde hij.
Ik zei niets en schudde wat ongelovig met mijn takken. De duiven kende ik wel, maar dat een boom met duiven kan praten, daar had ik nog nooit van gehoord.
“Je gelooft me niet, hè?”
“Nee, niet echt. Ik heb veel verhalen gehoord over bomen, maar dit is echt nieuw voor me.”
“Ik heb een plan en met dat plan zal ik je bewijzen dat ik met de duiven kan spreken.”
“Vertel maar.”
“Nou, die BMW. Ik weet dat je een hekel hebt aan die kerel die altijd zijn auto tegen jouw stam aanzet. Ik heb eens zitten denken en plotseling schoot me iets fantastisch te binnen.”
“Oh?”
“Vanavond gaat het gebeuren. Vanavond wordt het hier erg druk, maar ook erg gezellig.”
“Wat ga je dan doen?”
“Een verrassing. Wacht maar tot vanavond.”
Ik was zeer benieuwd naar zijn plan. Zou hij vanavond een vergadering met de duiven uit de buurt beleggen? Of misschien liet hij mij ook met die vogels praten.
De dag duurde lang, maar, vroeg in de avond, zag ik de eerste duiven mijn richting opkomen. Mijn buurman vertelde dat er een stuk of honderd duiven op mijn takken zouden plaatsnemen.
“Maar waarom?”, vroeg ik.
“Wacht maar rustig af. Wacht maar af.”

Ik wachtte af en intussen zaten de duiven rijen dik op mijn takken. Het viel me plotseling op dat ze allemaal een bepaalde houding aannamen. Ze richtten hun vijandige vizier op de rode BMW onder mij. En toen viel de eerste duivenstront op het dak van de auto. Meer en meer stront denderde naar beneden en droop langs de autoramen naar de grond. De auto was door de grote hoeveelheid duivenstront nauwelijks meer te herkennen.

De mensen die zich tijdens die enorme kakpartij op straat bevonden renden angstig weg. Het klapperen van het grote aantal vleugels leek even paniek te veroorzaken, maar gelukkig vlogen de duiven op tijd weer uit elkaar. De mensen op straat lachten om de eigenaar van de BMW, die in paniek op het geluid van de vogels was afgekomen. Ik zag hem naar me opkijken. Hij werd kwaad en schopte uit woede tegen mijn stam. Ik voelde me opgelucht. De man parkeerde zijn auto voortaan ergens anders.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.