Robin Williams

rwVandaag, op weg naar de tandarts in stadsdeel Zehlendorf, hoorde ik het op de radio. De Amerikaanse acteur Robin Williams is op 63-jarige leeftijd in Marin, in het noorden van Californië, gestorven. Direct dacht ik aan de scene over conformiteit uit de film Dead poets society, omdat die scene mij sinds 1989 is bijgebleven.

In de film Ride, Rise, Roar over de concerten van David Byrne zit een soortgelijke scene, alleen zonder acteurs. Het is de scene waarin dansers auditie doen om in aanmerking te komen voor de groep die met David Byrne op tournee gaat. De organisatie zoekt drie dansers.

Bij die auditie danst een grote groep mensen op dezelfde muziek. “Als je denkt dat iemand anders beter danst dan jij, dan volg je hem of haar”, vertelt de organisator vooraf.  Dan gebeurt er iets bijzonders. Tientallen jongens en meisjes dansen eerst kris kras door elkaar heen maar binnen no time dansen al deze mensen precies hetzelfde. Een verbluffende scene.

Scene uit Dead Poets Society:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.