Bijzondere Bemmelse Bed & Breakfast

BemmelEerder schreef ik op deze plek al over mijn bezoek aan Bemmel en mijn eerste, onvergetelijke nacht. Dat klinkt avontuurlijk en dat was het ook. Het was een vurige nacht maar daar heb ik hier al eerder over geschreven.

Bij mijn afscheid na een driedaags verblijf drukte eigenaresse Garance mij een gekleurde enveloppe in mijn hand. Ik begreep niet waarom. “Dat is ter compensatie van de korte, eerste nacht”, vertelde de sympathieke gastvrouw erbij. Natuurlijk vertelde ik dat dit echt niet nodig is, omdat zij er absoluut niets aan kon doen dat de nachtrust werd onderbroken.

In de enveloppe vond ik een fraaie waardebon die ik een uur later inwisselde voor twee flessen heerlijke wijn. Toch liet ik ook wat achter, namelijk een fooi voor de hartelijke gastvrijheid en het heerlijke ontbijt waarvan ik twee ochtenden achter elkaar op het terrasje achter het huis mocht genieten. Niet alleen heerlijk, ook professioneel en tot in de puntjes verzorgd.

Bemmel
BemmelDat geldt ook voor de kamer zelf. De moderne badkamer doet niet onder voor een gemiddeld viersterrenhotel en de woon-slaapkamer is er eentje waar je je meteen thuis voelt. Alles is voorhanden: koffie of thee maak je zelf met de waterkoker, de ronde tafel is ideaal als ondergrond voor je laptop en via de perfecte wifi-verbinding check je op je gemak je mails en surf je wat door de wereld met uitzicht op een mooi park.

Tot slot kan ik er nog aan toevoegen dat de Bemmelse Waard op steenworp afstand van de B&B ligt. Dat is een heerlijke omgeving voor een wandeling, om even lekker uit te waaien in een bijzonder landschap met diverse plassen, vogels en een uitzicht op de Waal. Ook op steenworpafstand – iets minder ver gooien, zo’n 100 meter – liggen de winkels en restaurants.

BemmelNet als gastvrouw Garance kan ook ik uit eigen ervaring het Italiaanse restaurant Da Giorgio aanbevelen. Heerlijk Italiaans eten bij een Italiaanse familie uit Sicilië. Volgens Google ligt Da Giorgio op precies 350 meter afstand, in dezelfde straat als Bed and Breakfast La Historia. De ‘dorpschinees’ biedt alles wat je van een Chinees restaurant in een dorp verwacht. Alle bekende gerechten zijn voorhanden. Eén tip: eet uren vooraf weinig tot niets, want de porties zijn bijzonder groot uitgevallen.

Dit lijkt op een stukje reclame en dat is het ook, gratis reclame voor een bijzondere Bed & Breakfast in het oosten des lands. Ik kom hier zeker nog een keer terug, want het ligt op nog geen uur rijden van Utrecht en Amsterdam bereik je in 75 minuten. Arnhem en Nijmegen liggen min of meer om de hoek. Kortom, hier moet je een keer geweest zijn, al is het alleen al vanwege het feit dat je zelf waarschijnlijk nooit op het idee komt naar Bemmel af te reizen.

www.lahistoriabemmel.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.