Vreemde stemmen in de U-Bahn

Vandaag zat ik in de Berlijnse U-Bahn, in de U2. Dat is niet echt bijzonder, totdat ik opeens iemand de volgende halte hoorde omroepen: “Hallo, hier ist Anna Maria Mühe und Ihre nächste Station ist Spittelmarkt.”

Hmm, wat is dat dan? En de volgende halte: “Hier spricht Sigrid Nikutta, die Chefin der BVG. Ihre nächste Station ist Hausvogteiplatz.” De cheffin van het openbaar vervoer bedrijf die een halte omroept, hallo?! “Hallo! Ich bin Anastesia und Ihre nächste Station ist Stadtmitte”!

Ik heb een paar stemmen met mijn smartphone opgenomen (zie onder op YouTube). Eenmaal thuis las ik op de website van de BZ (Berlijnse boulevardblad) dat prominente Duitsers sinds dinsdag de stations tussen de haltes Ruhleben en Pankow omroepen. Te horen zijn de stemmen van Westernhagen, Katja Riemann, Wigald Boning en nog vele andere.

Tja. Alle omroepberichten zijn te beluisteren op de website van de BZ www.bz-berlin.de/berlin/u2-jetzt-fahren-die-promi-stimmen-mit#

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.