Première eerste vrouwelijke Lesebühne in Berlijn

lady‘Wat heeft de actrice Vicky gemeen met de eerste vrouwelijke bondskanselier? Waarom zijn huisdieren enthousiast over seksspeelgoed? Waarom heeft het arbeidsbureau niet van die graaibakken met koopjes? Zijn stapelbedden geschikt voor lesbische seks? Deze en andere zeer actuele vragen commentariëren onze vrouwelijke experts!’

De Duitse versie van bovenstaande tekst las ik bij de aankondiging van Lady -Stage, de eerste vrouwelijke Lesebühne van Berlijn. Een Lesebühne is iets typisch Berlijns. In 2012 organiseerden enkele Berlijnse studenten voor de eerste en laatste keer een prijs voor de beste Lesebühne van Berlijn. Dat was voor mij de aanleiding een groot artikel over dit fenomeen te schrijven. Alle informatie over de Berlijnse Lesebühne staat dan ook elders op dit blog onder de titel Levendige literatuur in Berlijn.

Vandaag vindt de première van de eerste vrouwelijke Lesebühne in Berlijn plaats en wel in de bar/boekwinkel poor and literate. Volgens de website luidt het thema vandaag ‘Lentegevoelens!’ (Frühlingsgefühle). De vrouwelijke Lesebühne vindt iedere 2e en 4e zondag van de maand plaats.

poor and literate
Books – Whisky – Art
Kopenhagener Straße 77
10437 Berlin
www.poorandliterate.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.