Berlijnse schrijfster Marjolijn Uitzinger op shortlist Gouden Strop

dehuisgenootDe in Berlijn woonachtige schrijfster, journalist en voormalig radio- en televisiepresentator Marjolijn Uitzinger staat met haar derde misdaadroman ‘De huisgenoot‘ op de shortlist van de Gouden Strop 2015.

Dat maakte de jury vandaag bekend. Ook de titels De mythe van Methusalem, Houtekiet van Jo Claes, Walker van Patrick Conrad, Kingston noir van Guido Eekhaut en Hemelen van Marion Pauw staan op de shortlist en dingen mee naar de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boek.  Aan de Gouden Strop is een geldprijs van € 10.000 verbonden en een beeldje van Marianne van den Heuvel.

De jury, onder leiding van Laetitia Griffith, koos deze thrillers uit 94 inzendingen. Voor de Schaduwprijs, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut, zijn de volgende titels genomineerd: De verloren dochters van Arjan Hoks, Ongrijpbaar van Bianca Nederlof en Tunis van René van Reyckevorsel.

De Gouden Strop wordt tezamen met de Schaduwprijs op de Avond van het Spannende Boek, donderdag 28 mei in Amsterdam, bekendgemaakt en uitgereikt. De prijzen zijn een initiatief van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs (GNM).

Website Marjolijn Uitzinger: www.marjolijnuitzinger.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.