Live-uitzending herdenkingsplechtigheid Günter Grass

shutterstock_71353825

Günter Grass als panellid tijdens een discussie op 17 april 2010 in Istanboel. Dit evenement markeerde het einde van een langlopend literatuurproject van het Goethe Institut. fulya atalay / Shutterstock.com

Lübeck neemt afscheid van Günter Grass. De herdenkingsplechtigheid op zondag 10 mei zal worden bijgewoond door o.a. bondspresident Joachim Gauck, de minister-president van  Schleswig-Holstein Torsten Albig en Duitse staatssecretaris voor cultuur Monika Grütters. De Amerikaanse schrijver John Irving, met wie Grass nauw bevriend was, zal de lijkrede houden. Dochter Helene Grass en de Duitse acteur Mario Adorf zullen uit werken van Grass voorlezen. Daarnaast zullen ook talrijke toneelspelers, acteurs, schrijvers en vrienden van de Nobelprijswinnaar voor literatuur aanwezig zijn. Günter Grass stierf op 13 april op 87-jarige leeftijd in Lübeck.

De Duitse televisiezender NDR zendt de herdenkingsplechtigheid in zijn geheel live uit. De twee uur durende uitzending NDR/Aktuell extra begint om 13:45 uur. De presentatoren Susanne Stichler en Gerrit Derkowski doen live verslag vanuit de foyer van het Theater Lübeck en blikken met gasten terug op het leven van Günter Grass. Het NDR-programma Schleswig-Holstein Magazin besteedt op die zondag vanaf 19:30 uur ook aandacht aan de herdenkingsplechtigheid. Dit programma  toont daarnaast archiefopnames met de schrijver én zendt een item uit over Günter Grass’ Behlendorf in hertogdom Lauenburg, waar hij de afgelopen 25 jaar leefde en werkte.

De herdenkingsplechtigheid is vanaf 13:45 uur ook live op de radio te beluisteren bij NDR Kultur en op internet te zien via livestream op www.NDR.de/sh.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.