Laatste keer ‘Karneval der Kulturen’ oude stijl

kk11

Karneval der Kulturen 2015

In Kreuzberg is vanmiddag het Karneval der Kulturen van start gegaan. Door financiële problemen was dit bonte straatfestival bijna niet doorgegaan. Dit jaar zijn er een paar kleine veranderingen; een nieuw organisator, een nieuw veiligheidsconcept en wat minder deelnemers.

Ik nam vanmiddag een kijkje, maar merkte geen verschil met de jaren daarvoor. Volgens mediaberichten zal het evenement volgend jaar echter wel compleet veranderen. Dus wie dit unieke, Berlijnse straatfestival nog één keer in oude, traditionele stijl wil bezoeken, krijgt vandaag en het weekend de laatste kans daarvoor.

Rondom de Bücherplatz staat circa 300 kraampjes met snacks, dranken en kunsthandwerk. Ook nu worden een miljoen bezoekers verwacht. Zondag is de grote optocht met 62 groepen, praalwagens en bijna 4.000 deelnemers. Deze bonte stoet vertrekt om 12:30 uur vanaf Hermannplatz en vervolgt zijn weg via Hasenheide, Gneisenaustrasse en Yorkstrasse tot aan de Möckernstrasse.

Meer informatie op de website van Karneval der Kulturen:
karneval-berlin.de

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.