Robert Seethaler wint met ‘Een heel leven’ belangrijke literatuurprijs

Seethaler_omslagDEF_10-2 copyDe Oostenrijkse schrijver Robert Seethaler won afgelopen vrijdag met zijn roman Een ganzes Leben de Duitse literatuurprijs ‘Grimmelshausen-Preis‘ en daarmee een geldbedrag van €10.000. Deze prijs is benoemd naar de schrijver Hans Jakob Christoffel von Grimmelshausen, die met zijn schelmenroman Der Abentheuerliche Simplicissimus Teutsch één van de belangrijkste Duitse prozawerken van de 17e eeuw schreef. De tweejaarlijkse literatuurprijs wordt in november van dit jaar in Gelnhausen uitgereikt.

Ein ganzes Leben verscheen in juli 2014 bij de Duitse uitgeverij Hanser Berlin. Onlangs verscheen bij uitgeverij De Bezige Bij onder de titel Een heel leven de Nederlandse vertaling van Liesbeth van Nes. Een uitgebreid artikel over dit boek publiceerde ik eerder op dit blog en wel hier.

Een heel leven, te koop via bol.com

Bron RBB Kulturradio: Grimmelshausen-Preis geht an Robert Seethaler

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.