Groot solidariteitsconcert voor vluchtelingen op grasveld Rijksdaggebouw

(c) Deutscher Bundestag / Marc-Steffen Unger

Herbert Grönemeyer wil optreden, Peter Maffay, Campino (Toten Hosen), Sido, Andreas Bourani, Xavier Naidoo en Udo Lindenberg. Met een solidariteitsconcert voor vluchtelingen willen ze op 4 oktober voor het Rijksdaggebouw een duidelijk signaal afgeven.

Steunbetuiging
De complete lijst met artiesten is nog niet bekend, maar het moge duidelijk zijn dat over ruim een maand een uniek groot open air concert op het grote grasveld voor het Reichstagsgebäude plaatsvindt. “Een duidelijk steunbetuiging is nu belangrijk: we heten vluchtelingen welkom die verschrikkelijke dingen als oorlog, dood en verkrachtingen hebben meegemaakt en we zorgen ook voor ze”,  zegt Udo Lindenberg. Het concert zal één dag na de viering van het 25-jarig jubileum van de Val van de Muur plaatsvinden. “Een bonte republiek is vanzelfsprekend. En daarom komen wij ook in opstand tegen die meute, tegen die idioten in Freital en Heidenau”, zegt Lindenberg.

Boksen
De zanger, die bekend staat om zijn inzet voor vrijheid, kameraadschap en democratie en die samenwerkte met o.a. Nina Hagen en Ellen ten Damme, draagt zijn song Wir werden jetzt Freunde aan alle asielzoekers op die naar Duitsland komen. De ex-wereldkampioen boksen uit Hamburg Susi Kentikian (27) was zijn inspiratiebron voor dit idee. Deze in Armenië geboren bokster vluchtte op vijfjarige leeftijd vanwege de burgeroorlog in haar moederland naar Duitsland. “Susi heeft mij over haar odyssee verteld. Dat heeft mij enorm geraakt”, aldus Lindenberg.

Bondsdagpresident
Het geplande concert geldt als demonstratief signaal voor maatschappelijk engagement en wordt daarom ook ondersteund door de voorzitter van de Bondsdag Norbert Lammert. “Met name het 25-jarig jubileum van de Val van de Muur is een bijzondere gelegenheid om met ondersteuning van buren en partners het herenigde Duitsland als integratievriendelijk land met ogen voor de dingen in de wereld op de kaart te zetten”, legde de voorzitter van de Bondsdag uit.

Standpunt
De afgelopen dagen was er al contact tussen de zanger Herbert Grönemeyer en Lammert. Grönemeyer had er herhaaldelijk op aangedrongen een standpunt te tonen ten opzichte van de vluchtelingencrisis. “Yeah, ik verheug me enorm, dat zo veel kunstenaars hun stem laten horen.” Het gaat erom een ‘welkomstcultuur der menselijkheid!!!’ te demonstreren.”

Bron: Berlin Zeitung

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.