Drie keer David Van Reybrouck in Berlijn

David Van Reybrouck. Foto: © Stephan Vanfleteren

David Van Reybrouck. Foto: © Stephan Vanfleteren

In de laatste week van het internationale literatuurfestival in Berlijn (ilb) zal de Vlaamse schrijver David Van Reybrouck drie keer optreden. Van Reybrouck is de man die op verzoek van de Stichting CPNB het Boekenweekessay 2016 schrijft en zich daarbij op Duitsland richt, onder het motto ‘Was ich noch zu sagen hätte’.

Zijn eerste optreden vindt plaats op donderdag 17 september. In het gebouw van de Heinrich Böll Stiftung aan de Schumannstrasse 8 praat hij onder leiding van presentator Denis Tull over zijn boek Congo, dat door Waltraud Hüsmert naar het Duits is vertaald en onder de titel Kongo: Eine Geschichte in Duitsland verscheen.

Twee jaar geleden bezocht ik een lezing van de succesvolle literair vertaalster, georganiseerd door de vereniging Belgier in Berlin. Het was een interessante avond, waarvan ik onder de titel ‘Altijd op zoek naar woorden’  verslag heb gedaan op mijn blog.

Op vrijdag 18 september is David Van Reybrouck te gast in de Heilig-Kreuz-Kirche in Kreuzberg. Hier zal hij wederom tekst en uitleg geven bij zijn boek Congo. Een dag later, op zaterdag 19 september, spreekt Van Reybrouck in het Haus der Berliner Festspiele over de toekomst van de democratie en stelt daarbij indirect zijn boek ‘Tegen verkiezingen‘ voor, dat binnenkort in het Duits verschijnt.

Donderdag 17 september
Kongo: Vom Wirken zerstörerischer Macht und einer jungen Demokratie
Waar: Heinrich Böll Stiftung Berlin
Adres: Schumannstrasse 8
Aanvang: 20:00 uur
Toegang: gratis
Internet: www.boell.de

Vrijdag 18 september
“Kongo – eine Geschichte”
Waar: Heilig-Kreuz-Kirche Berlin
Adres: Zossener Str. 65
Aanvang: 20:00 uur
Toegang: 8 euro
Ticket online kopen
Internet: www.literaturfestival.com

Zaterdag 19 september
David Van Reybrouck befragt die Zukunft der Demokratie
Waar: Haus der Berliner Festspiele
Adres: Schaperstrasse 24
Aanvang: 20:00 uur
Toegang: 8 euro
Ticket online kopen
Internet: www.literaturfestival.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.