Duitse spoorwegen reserveren reguliere trein voor vluchtelingen

Vrijwel alle Duitse media berichtten vandaag over de reguliere ICE trein die vanuit München naar Berlijn onderweg is. Het gaat om de ICE die volgens de reguliere dienstregeling om 11:21 uur vanuit München naar Berlijn vertrok.  Aan boord bevinden zich honderden vluchtelingen, omdat de Duitse Spoorweegen (Deutsche Bahn) de trein voor vluchtelingen beschikbaar heeft gesteld. De reizigers die een kaartje voor deze trein hadden gereserveerd dienden gebruik te maken van andere reismogelijkheden.

De toon van de media speelt bij de berichtgeving een essentiële rol. De Süddeutsche Zeitung meldt dat de gedupeerde passagiers zelf de situatie ontspannen ondergaan. De reacties op de social media worden echter harder en agressiever, omdat sommige mensen niet begrijpen waarom de vluchtelingen niet met een omweg naar Berlijn kunnen reizen. Feit is dat de Deutsche Bahn de ICE naar Berlijn heeft gereserveerd en dat de Duitse overheid waarschijnlijk voor de kosten zal opdraaien. Dat de Duitse spoorwegen hier meer aan verdienen dan aan de verkoop van treinkaartjes, dat is een van de meningen die je vaak terugziet in de lezersreacties bij de berichtgeving in de Duitse media. Aan de andere kant komen de meeste vluchtelingen via München Duitsland binnen en heeft de Beierse hoofdstad  ook daadwerkelijk problemen om dagelijks duizenden vluchtelingen op te vangen.

Het is voor het eerst dat de Deutsche Bahn een reguliere trein reserveert om vluchtelingen verder te laten reizen.  Gisteravond deed hij op de Duitse televisie een oproep aan andere deelstaten om vluchtelingen op te nemen, omdat München gewoonweg  geen capaciteit meer heeft. De andere deelstaten reageren met de mededeling dat ze ook geen capaciteit meer hebben. De situatie in Duitsland wordt met de dag nijpender.

2 reacties

  • Pingback: Duitsland voert tijdelijk grenscontrole in | Blog Allard van Gent

  • Zal wel nodig zijn geweest om de vluchtelingen snel te verplaatsen. De stroom was immers niet meer te houden in die periode. Ook hier hebben de Europese leiders weer de plank mis geslagen. Ze lopen eigenlijk overal achteraan, terwijl ze juist op alles zouden moeten zijn voorbereid (geld krijgen ze immers genoeg).

    Verder moesten ze waarschijnlijk wel gebruik maken van een reguliere trein, aangezien de Duitse dienstregeling helemaal volgeboekt is en reizigers dus sowieso de dupe zouden worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.