Nederlandse en Vlaamse kunst op hoog niveau

Uitzicht vanaf de Panorama Lounge aan de Strausberger Platz in Berlijn

Uitzicht vanaf de Panorama Lounge aan de Strausberger Platz in Berlijn

De ‘Panorama Lounge’ op de 13 verdieping van ‘Haus Berlin’ aan de Strausberger Platz 1 bleek een uitstekende locatie voor de Berlijnse Salon, de openingsavond van Berlijnse Avonden.

In het modern ingerichte zaaltje zong de veelzijdige zangeres en kleinkunstenaar Amber Schoop o.a. een lied van Nina Simone en de Duitstalige uitvoering van Over de Muur, oorspronkelijk gezongen door Harrie Jekkers van Klein Orkest. Daarnaast stelde zij zich tijdens een podiuminterview voor.

Amber Schoop in gesprek met Antoine Verbij.

Amber Schoop in gesprek met Antoine Verbij.

Vervolgens gaf de Vlaamse vertaler/schrijver Eddie Bonesire tekst en uitleg bij zijn onlangs verschenen boek ‘Im Krieg sagtest du einmal…’met prachtige foto’s uit de Eiffel en de teksten in het Duits, Engels en Frans.

Jan Konst, literatuurwetenschapper en professor aan de Freie Universität Berlin, vertelde over de voorbereidingen op de Frankfurter Buchmesse 2016, waarbij Nederland en Vlaanderen als gastland optreden. Hij maakte ook bekend dat de website www.frankfurt2016.com nu online is.

Jan Konst in gesprek met Antoine Verbij.

Jan Konst in gesprek met Antoine Verbij.

Journaliste Daphne Damiaans sprak over de prijs die ze had gewonnen, een jaar lang gratis wonen aan de Strausberger Platz, en haar kennis over Paul Robeson, de Amerikaanse held van de DDR.

Tot slot lichtte de Nederlandse kunstenares Eveline van de Griend haar kunstproject “Reincarnation of Jheronimus Bosch” in de Berlijnse Platoon Kunsthalle toe. Het gaat om werken die het veelbelovende begin zijn van twee solo-exposities in Duitsland en Nederland onder de titel “Reincarnation of Jheronimus Bosch? – The Myths of J. Van Aken”. Ook haar project “Art for Gold” kwam ter sprake.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.