Zingen met Berlijns beste straatmuzikanten

OLYMPUS DIGITAL CAMERABerlijn kent talloze straatmuzikanten. Daaronder bevinden zich veel echte talenten. Het Berlijnse dagblad Berliner Morgenpost startte onlangs met een interessant videoproject waarin reporter Johanna Ewald de muzikanten ontmoet, met ze spreekt en meezingt.

Hoe is het eigenlijk om muzikant in Berlijn te zijn? Wat zijn de meest geliefde plekken om straatmuziek te spelen en wat voor een mens is een straatmuzikant? In het You Tube project met de naam Soundscheck Berlin zoeken Johanne Ewald en Max Boenke antwoorden op deze vragen.

De aftrap vond bij mij in de straat plaats. Op U-Bahn station Gneisenaustrasse sprak Johanna Ewald met de  19-jarige straatmuzikante Lina Arndt. Zij groeide op in Kreuzberg en verwierf bekendheid door een optreden in het televisieprogramma The Voice of Germany. De reporter begeleidt haar met de U-Bahn naar haar favoriete plek aan Südstern. Deze eerste aflevering staat op de onderstaande You Tube video.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.