Jacques Brel in Berlijn

jb3Gisteravond zong de in Berlijn geboren zanger en toneelspeler Karsten Zinser vol overgave bekende liedjes van Jacques Brel. De unieke, classicistische feestzaal in Schloss Friedrichsfelde bleek de perfecte ambiance voor het concert. Zinser werd begeleid door pianist en componist Tobias Schwencke.

Zinser opende vol overgave met ‘Jacky’, ‘Marieke’ en ‘Vesoul’. Aan de meeste nummers ging een korte, Duitstalige toneelscene vooraf, zodat de toeschouwers in de uitverkochte zaal wisten waar het lied over ging. Om het nog aanschouwelijker te maken bood hij tijdens het nummer Les bonbons een dame uit het publiek een snoepje aan en liep met haar al zingend door de zaal.

jb2Naast de eerder genoemde liedjes zong hij ook Jef, La Chanson des vieux amants, Fernand, Le Moribond, Madeleine, Au suivant, Les Feuilles Mortes, Les Bourgouis, Quand on n’a que l’amour, Mathilde, Ne me quitte pas en L’Ivrogne. Na veel applaus volgende een toegift, na nog meer applaus een tweede toegift in de vorm van een fraai gezongen Amsterdam.

Karsten Zinser durfde het aan de liedjes van een grote zanger als Jacques Brel ten gehore te brengen. Hij zingt al sinds 2010 de chansons van Brel. Wie zijn naam een keer in de uitgaansagenda tegenkomt, zijn Brel-vertolking is een absolute aanrader.

Om het uitzinnige publiek een genoegen te doen zong hij gisteravond tot slot een Duitstalig lied, waarvan ik niet wist wie de oorspronkelijke zanger was. Bij navraag bleek het lied Du lässt dich geh’n van niemand minder dan Charles Aznavour te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.