Bijzondere interim-tentoonstelling in Dresden

Blick in die Interimsausstellung der Gemäldegalerie Alte Meister im Ostflügel des SemperbausRaum 15 Historienmalerei © Staatliche Kunstsammlungen Dresden, Foto: Hans Christian Krass

De Sempergalerie in Dresden, onderdeel van het paleiscomplex Zwinger wordt al sinds 2013 gerenoveerd. In 2017 worden de werkzaamheden afgesloten. De volledige heropening wordt in 2018 verwacht. De kosten voor de renovatie bedragen in totaal 47 miljoen euro.

Die Sixtinische Madonna

Die Sixtinische Madonna

Vorige week kon de oostvleugel van het museum Gemäldegalerie Alte Meister weer in gebruik worden genomen. Dit gedeel was sinds januari gesloten, omdat de schilderijen na afloop van de renovatie in de wetsvleugel moesten verhuizen. Voorlopig kunnen de bezoekers nu genieten van een interim-tentoonstelling op drie etages met een overzicht van Europese schilderkunst van de late middeleeuwen (ca. 1270 tot 1500) tot de verlichting (ca. 1650-1789).

De renovatiewerkzaamheden waren nodig, omdat hoge bezoekersaantallen tot slijtage van gebouwen en de techniek leidden. Volgens de SKD (Staatliche Kunstsammlungen Dresden ) is de Gemäldegalerie Alte Meister met jaarlijks een half miljoen mensen het meest bezochte museum in de deelstaat Saksen.

Het gebouw met een lengte van bijna 130 meter werd van 1847 tot 1854 door Gottfried Semper in neorenaissance stijl ontworpen.  Het sluit de Zwinger aan de kant van de theaterplaats af. De Sixtijnse Madonna van Rafaël Sanzio behoort tot de belangrijkste werken en is dan sinds vorige week weer te bezichtigen.

Gemäldegalerie Alte Meister
Zwinger (Anbau B)
Theaterplatz 1
01067 Dresden
http://www.skd.museum/de

Openingstijden:
10:00 – 18:00 uur, maandag gesloten
Entree: 10 euro
www.skd.museum/de

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.