Berlinale met Tim Raue in ‘Chef’s Table’

berli17Tijdens de Berlinale van dit jaar presenteert Netflix de derde reeks van de succesvolle serie Chef’s Table. Vanavond is in de MGB bioscoop de première te zien van de aflevering over de Berlijnse sterrenkok Tim Raue die tot 50 beste koks ter wereld behoort. De film zal worden afgesloten met een menu van Tim Raue. Morgen om 19:00 uur is de documentaire nogmaals te zien in CineStar.

Naast Tim Raue worden vijf andere topkoks geportretteerd en krijgt de toeschouwer een kijkje in het privéleven van de geportretteerde. Van de partij is onder andere ook Virgilio Martinez die met zijn in Lima gelegen restaurant Central vorig jaar op de vierde plaats eindigde van de beste restaurants ter wereld.

Vanavond komt ook de boeddhistische non Jeong Kwan in beeld. Zij woont sinds haar 17e in de Baekyasa-Tempel ten zuiden van Soul en werd door de New York Times de ‘filosofe’ onder de koks genoemd, terwijl ze zichzelf gewoon als kokkin ziet. In deze aflevering van Chef’s Table gaan de makers in op Kwans gedachte dat de weg naar verlichting wordt geplaveid doordat mensen bij het eten samenkomen en met elkaar communiceren.

Over een etentje in het restaurant van Tim Raue schreef ik in 2014 voor het Belgische magazine Culinair Ambiance mijn maandelijkse met de titel ‘Aziatisch koken op topniveau‘.

BERLINALE 2017
Chef’s Table – Tim RaueJeong Kwan
Dinsdag 14.02 – 19:30 uur, MGB Cinema
Woensdag 15.02 – 19:00, CineStar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.