Online filmaanbod voor leden openbare bibliotheek in Berlijn

Sinds kort kun je als lid van de Berlijnse openbare bibliotheken (VÖBB) gebruikmaken van het eerste video-on-demand filmportaal.

Filmfriend werd ontwikkeld in het kader van het project Digitale Welten. Als lid van de bibliotheek kun je je met je registratienummer aanmelden en meer dan 500 speelfilms, documentaires, series en kinderfilms bekijken, aldus een bericht in het Berliner Abendblatt. Ik nam de proef op de som.

Het digitale aanbod van de bibliotheek is al enorm. Je kunt bijvoorbeeld bij Onleihe meer dan 600 video’s streamen of bij Ich will Deutsch lernen een eLearning cursus voor Duits als vreemde taal volgen. Maar ik kies voor Filmfriend. De film van de week heet “Halbschatten”. Je kunt hem in de originele Franse uitvoering met Duitse ondertitels bekijken. Deze film was in 2013 tijdens de Berlinale te zien.

Op het filmportaal kan ik kiezen uit kinderfilms, komedies, drama, series en thrillers. Een zoekopdracht kun je filteren op genre, jaargang en populair. De producties zijn afkomstig uit de afgelopen 70 jaar. De documentaire “Ab in die Zukunft” stamt bijvoorbeeld uit 2016 en de avonturenfilm “Der Berg ruft” uit 1938.

Ook als je geen lid bent van de bibliotheek, kun je het complete  filmaanbod bekijken en wel via de website www.filmfriend.de. Momenteel telt het portaal 270 soorten films. Dat zijn er 230 minder dan in het krantenbericht van het Berliner Abendblatt werd vermeld.

Op de website van Filmfriend staat dat dit nieuwe platform in mei van dit jaar van start is gegaan en vooralsnog alleen beschikbaar is voor leden van de openbare bibliotheek in Berlijn. Een lidmaatschap bij de openbare bibliotheek in Berlijn kost slechts 10 euro per jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.