Berlijn investeert fors in literatuur

Het “Internationales Literaturfestival Berlin” ontvangt vanaf volgend jaar een hogere subsidie van het hoofdstedelijke cultuurfonds. In plaats van de huidige 35.000 euro zal een bedrag van 600.000 euro ter beschikking worden gesteld. Dat maakte de festivaldirecteur Ulrich Schreiber vanavond bekend.

Dat is een fantastische erkenning voor ons werk in de afgelopen jaren, aldus Schreiber. Het 17e literatuurfestival vindt nog tot en met 16 september plaats en wordt sinds 15 jaar door het hoofdstedelijke cultuurfonds ondersteund.

Naast het internationale literatuurfestival krijgen nog drie andere door de stad gesubsidieerde festivals meer geld. Dat zijn het dansfestival “Tanz im August”, het jeugdorkestfestival “Young Euro Classics” en het poëziefestival “Poesiefestival Berlin”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.