AGB-bibliotheek Kreuzberg ook op zondag open

Copyright: ZLB

Bij wijze van experiment zal de Amerika-Gedenkbilbiotheek (AGB) in Kreuzberg vanaf 24 september een jaar lang op zondag geopend zijn en daarmee dus zeven dagen per week toegankelijk. Het gebouw aan de Büchnerplatz opent de deuren op de zondagen van 11 tot 17 uur.

Officieel moeten openbare bibliotheken in Duitsland op zondag gesloten blijven. De uitzondering is bij evenementen zoals in de AGB. Een zogenaamd “zondagsbureau” heeft nu als taak een programma samen te stellen met bijvoorbeeld lezingen, concerten, workshops en niet te vergeten activiteiten voor kinderen.

Bovendien staan alle andere diensten ter beschikking, van het gebruik van de leeszaal en de werkplekken tot aan het uitlenen en het terugbrengen van uitgeleende waren in de automaten. Alleen het geven van voorlichting en informatie zal op zondag niet plaatsvinden.

Meer informatie op www.zlb.de/agbsonntagsoffen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.