Culinaire sensatie in Bad Bentheim

Lars Keiling, Keilings Restaurant

In Duitsland werden vandaag de Michelinsterren voor 2018 uitgedeeld. Het land is een driesterrenrestaurant rijker en telt nu 11 driesterrenrestaurants.

In drie jaar tijd kookte Jan Hartwig en zijn team in Atelier  (München) de drie sterren bij elkaar. Interessant voor de Nederlanders is de sensatie in Bad Bentheim.
“De grootste verrassing is voor ons dit jaar echter Keilings Restaurant  in het niedersächsischen Bad Bentheim”, schrijft het culinaire ‘fine dining portaal’ Sternefresser vandaag op zijn website. “Toegegeven, we hadden dit restaurant tot u toe niet in het vizier – en het heeft nu twee sterren! Dat zijn verrassingen waar we altijd het meeste plezier aan beleven”, aldus Sternefresser.

Keilings Restaurant had sinds 2012 één Michelinster. In dit restaurant heeft de chef-kok zich dus zonder veel media-aandacht maar blijkbaar wel met veel bekwaamheid naar de hoogste divisie gekookt, schrijft Sternefresser verder. “En dat met een keukenploeg van zegge en schrijve twee man! Dat is een kleine sensatie. Dergelijke succesverhalen hebben we nodig – en we feliciteren Lars Keiling en zijn restaurantcrew van harte!”, besluit de culinaire website de bijdrage over Keilings Restaurant.

Ook ik feliciteer het restaurant in Bad Bentheim van harte met de tweede Michelinster. Voor veel Nederlanders die per trein naar Berlijn reizen is Bad Bentheim een begrip. De Duitse locomotief kan hier met 15.000 V wisselspanning niet doorrijden en maakt plaats voor de Nederlandse locomotief met 1500 V gelijkspanning en vice versa. Daarnaast wisselt hier ook het treinpersoneel. Voor veel reizigers is dit de ideale gelegenheid om op het perron rustig een sigaretje te roken.

Ik heb zojuist even gekeken naar de culinaire mogelijkheden: vanaf het station is het een kwartiertje lopen naar het tweesterrenrestaurant. Momenteel biedt Keilings Restaurant vier menu’s aan, variërend van een viergangenmenu voor € 99 euro tot een achtgangenmenu van € 145. Op maandag en dinsdag is het etablissement gesloten.

www. keilings.de

www.sternefresser.de

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.