Vluchtelingen bereiden hemelse gerechten in Berlijn-Kreuzberg

Foto: © Allard van Gent

Engelen schieten de hemel te hulp. Dat kun je in dit geval zo zeggen. Na bijna een jaar leegstand opende het restaurant Kreuzberger Himmel zijn deuren, omdat vluchtelingen van de vereniging Be an Angel de handen uit de mouwen staken.

Het restaurant heet Kreuzberger Himmel, omdat het gebouw eigendom is van de naastgelegen St. Bonifatiuskerk. De vereniging Be an Angel werd in 2015 in het leven geroepen om vluchtelingen te ondersteunen bij het zoeken naar woonruimte en arbeidsplekken.

Circa de helft van 12 medewerkers komt uit Syrië, maar er zijn ook mensen uit Afghanistan en Egypte aan het werk.  Ze verdienen hiermee niet alleen hun eigen inkomen, maar ook dat van de vereniging Be an Angel. “Want we zijn een behoorlijk risico aangegaan”, zegt initiatiefnemer Andreas Tölke in de Berliner Woche. Enkele medewerkers hebben al horeca-ervaring opgedaan in hun land van herkomst.

De menukaart weerspiegelt de afkomst van het personeel.: humus, oriëntaalse salades, snoekbaars in koriander of groente-dadel variaties, vegetarische gerechten, kip of lamsvlees. Op de drankenkaart staat een fles witte wijn uit Libanon (38 euro).

Met een ruim aanbod aan culinaire specialiteiten is het de bedoeling de Kreuzberg Himmel weer nieuw leven in te blazen. In 2013 runde de kerkgemeente het lokaal zelf. De mix van horeca en geloof trok weliswaar de nodige aandacht, maar volgens de Berliner Woche waren de maaltijden te goedkoop om het lokaal draaiende te houden. De nieuwe pachter in 2016 hield de zaak slechts een paar maanden open. Nu is het dus de beurt aan de vluchtelingen om het restaurant vlot te trekken.

Bron
Berliner Woche:
Engel im Himmel: Flüchtlinge wollen Kreuzberger Lokal wieder flottmachen

Kreuzberger Himmel
Yorkstrasse 89
10965 Berlin
Geopend: woensdag – zondag van 17 – 01 uur
Website:www.kreuzberger-himmel.de
Menukaart

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.