Win kaarten voor tangoconcert van Cuarteto Rotterdam

Cuarteto Rotterdam (Foto: Cuarteto Rotterdam)

Op 23 juni geeft Cuarteto Rotterdam een concert in de Botanische Garten in Berlijn. Dit kwartet geldt als één van de beste tango-ensembles in Europa. Cuarteto Rotterdam werd in 2004 opgericht tijdens een gemeenschappelijke studie in Rotterdam aan de Rotterdam Academy for World Music (studierichting “tango”) en vernoemd naar de ‘geboorteplaats’. Sinds 2007 wonen de leden in Berlijn en Stuttgart.

Nederlandse tango-pianiste
Judy Ruks, de pianiste van het tango-ensemble, is Nederlandse. Ze studeerde van 1998 tot 2004 klassieke piano bij Frank Peters en Frank van de Laar aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Ze woont sinds 2007 in Stuttgart en werkt als tango-pianiste, docente en dirigente. Naast Cuarteto Rotterdam is Judy Ruks lid van het Orquesta Típica Guardia Cadenera, het Luis Borda Cuarteto, het Café Tango Orquesta in Stuttgart en Locas x el Tango. Daarnaast is ze dirigente van het Orquesta Atipica Stuttgart. Ze studeerde in Buenos Aires bij Andrès Linetzky, Adrián Enríquez, Cristián Zárate en Nicolás Ledesma.

Zomerconcerten
De zomerconcerten in de Botanische Garten vinden plaats van 9 juni t/m 18 augustus. Op negen avonden wordt het publiek getrakteerd op tango, jazz, swing, dixieland, klezmer, jazz. rock, pop, beat en soul. De concerten vinden altijd op zaterdag van 18 tot 20 uur in de open lucht plaats. Deze zomer valt de concertreeks tijdens de Victoria-nachten (vanaf 23 juni) plaats. Dat betekent dat de tuin, het museum en de kassen tot 24 uur geopend zijn. De concertbezoekers zijn van harte uitgenodigd met hun concertticket het heropende Victoria-Haus met zijn reuzenwaterlelies te bezoeken. Een bezoek aan de tuin en het museum is op de dag van het concert inclusief, net als deelname aan de Victoria-nachten met Victoria-talk, Victoria-kabinet en lounge tot 24 uur.

© U. Nef, Botanischer Garten und Botanisches Museum Berlin

Win gratis kaarten met Berliner Woche
Voor het concert van Cuarteto Rotterdam op 23 juni verloot de Berlijnse huis-aan-huis-krant Berliner Woche drie maal twee kaarten. Klik op deze link om deel te nemen aan de verloting.

Toegang concerten
Er kunnen geen plaatsen gereserveerd worden. De toegangskaarten voor de concerten zijn inclusief tuinbezoek op de dag van het concert en kosten 17 euro. Een familiekaart (2 volwassenen en max. 4 kinderen) kost 32 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van de Botanische Garten en het Botanische Museum, Unter den Eichen 5-10 en Königin-Luise-Platz.

Programma 2018

9 juni 2018
Zaterdag, 18-20 uur
BERLIN BEAT CLUB
Beat, Rock, Soul en jaren 60, vroege jaren 70

23 juni 2018
Zaterdag, 18-20 uur
CUARTETO ROTTERDAM & zangeres Anna Franken
Tangoshow met danspaar

30 juni 2018
Zaterdag, 18-20 uur
MORE TOWN SOUL
Soul & funk jaren 60 en 70

7 juli 2018
Zaterdag, 18-20 uur
DAMENORCHESTER SALOME
Swing, jazz, latin, soul

14 juli 2018
Zaterdag, 18-20 uur
GET STONED feat. The Sticky Tones
Rolling Stones show

28 juli 2018
Zaterdag, 18-19.30 uur
BEST OF AUS DEM BEATLES MUSICAL „ALL YOU NEED IS LOVE!“

4 augustus 2018
Zaterdag, 18-20 uur
TRIO FADO
Portugese Fado

11 augustus 2018
Zaterdag, 18-20  uur
BEATRIX BECKER
Klezmer en jazzachtige tango

18 augustus 2018
Zaterdag, 18-20 uur
DIXIE BROTHERS
Swing en dixieland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.