Man valt in kunstwerk

© Fundação de Serralves

Een installatie van de Britse beeldhouwer Anish Kapoor is een museumbezoeker is het Portugese Porto fataal geworden. De bezoeker uit Italië zou volgens de Guardian het werk “Descent into Limbo” (ongeveer “Afdaling in het voorportaal van de hel”) ten onrechte voor een op de grond geschilderde cirkel hebben gehouden. Daar het bij dit werk niet om optisch bedrog ging, viel de man in het 2,5 meter diepe gat.

Volgens een woordvoerder van het Serralves museum is de 60-plusser naar het ziekenhuis gebracht, dat hij na korte tijd alweer mocht verlaten.

Het zwarte gat bevindt zich in een vierkante ruimte die slechts weinig mensen mogen betreden. Vóór het betreden ontvangen de bezoekers een veiligheidsinstructie. In de ruimte zelf bevinden zich volgens de Guardian waarschuwingen die aangeven dat je niet te dichtbij mag komen. Ook is er altijd een museummedewerker ter plekke.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.