Sneeuw in Amsterdam

Onder de titel Schnee in Amsterdam verscheen gisteren de roman Midwinter break van Bernard MacLaverty op de Duitse markt. De originele uitgave verscheen in juli 2017. De Duitse uitgeverij C.H. Beck schrijft op zijn website het volgende over dit boek:

Gerry en Stella Gilmore, een ouder echtpaar uit Glasgow, vliegen voor een lang weekend naar Amsterdam. De kleine reis moet beiden weer wat opmonteren. Ze willen de stad verkennen en iets voor hun huwelijk doen. Ze houden nog van elkaar. Ze kennen elkaar door en door, inclusief de kleine gebreken.

Maar tijdens deze vier dagen ontstaan echter diepe scheuren in hun relatie. Het wordt duidelijk dat Stella een heel eigen plan volgt. Dit plan heeft te maken met een van de verrukkelijkste plekjes in Amsterdam, het Begijnhof, én met een gelofte die Stella eens had gedaan.

Gerry daarentegen, de voormalige architect, heeft in ruime mate afgesloten met zijn leven waarin de alcohol een te grote rol speelt. Tijdens hun reis komt een gebeurtenis uit hun gezamenlijke verleden in het Noord-Ierse Belfast steeds sterker aan de oppervlakte, iets, dat een hun hele leven heeft bepaald. Aan het einde van de reis wordt duidelijk hoe diep de graven tussen hen werkelijk zijn. Een compacte, ontroerende en aangrijpende roman vol levenswijsheden, humor en tragedie.

Schnee in Amsterdam
288 pagina’s
2e oplage, 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.