Merkel: iedere dag telt

Blijf thuis
Met die twee woorden doet de Duitse bondskanselier Merkel een appel op de Duitse bevolking. Iedere dag telt, zei Merkel in haar wekelijke podcast. De boodschap is duidelijk: de situatie is ernstig. Vanwege het stijgende aantal nieuwe besmettingen riep de bondskanselier de mensen in het land op om niet te reizen en contacten te beperken. “De betrekkelijk ontspannen zomer is voorbij, we hebben nu moeilijke maanden voor de boeg”, zei Merkel vandaag.

De coronapandemie breidt zich nog sneller uit dan een half jaar geleden. Een bewijs daarvoor leverde het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse pendant van het RIVM, vanochtend: volgens het RKI hebben de GGD’s in Duitsland binnen één dag 7.830 nieuwe coronabesmettingen gemeld.

De bondskanselier riep daarom vanochtend iedereen op aan een daling van die getallen bij te dragen. “Ontmoet duidelijk minder mensen, thuis of buiten de deur. Zie van iedere reis af die niet werkelijk noodzakelijk is, van ieder feest dat niet werkelijk dringend noodzakelijk is. Blijf a.u.b.., indien mogelijk, thuis in uw verblijfplaats.”

Lees hier de tekst van de podcast.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.