“We staan niet machteloos tegenover het virus”

Precies een week geleden adviseerde Merkel in haar podcast thuis te blijven. Binnen één dag ware er bijna 8.000 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Vandaag zijn het er bijna 15.000.

Daarom deed Merkel vandaag opnieuw een beroep op de Duitse bevolking. “Vandaag, een week later, heeft de pandemie zich nog meer toegespitst. Er zijn nu nog veel meer plekken waar zo veel besmettingen worden geteld, dat de GGD’S de contactopsporing niet meer kunnen bijhouden”, aldus Merkel.

Ze zegt verder dat haar overtuiging onveranderd is en vandaag de dag nog urgenter: “We staan niet machteloos tegenover het virus, ons gedrag bepaalt hoe sterk en hoe snel het zich uitbreidt. En de eis van het ogenblik luidt voor ons allen: contacten reduceren. Veel minder mensen ontmoeten. Als we ons daar allemaal aan houden, zullen we allemaal de geweldige uitdaging door dit virus ook doorstaan. Ik weet, eigenlijk verwacht men dat politici altijd weer nieuwe woorden vinden: Maar voor mij geldt wat ik vorige week heb gezegd nog woord voor woord. Daarom zou ik me erover verheugen als deze of gene er nogmaals naar luistert of aan vrienden laat horen, voor wie het nieuw is.” Vervolgens verschijnt de podcast van vorige week (hieronder).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.