Marlene Dietrich in Schöneberg

Wandeling Berlijn Schöneberg 29.11.2020

Onder het motto Naar Buiten Jongmensch! schopte ik mezelf deze grijze zondagochtend uit mijn imaginaire rolstoel om wat frisse lucht op te snuiven en mijn conditie te testen. Ik besloot een bezoek te brengen aan het geboortehuis van Marlene Dietrich aan de Leberstraße 65. Volgens Google Maps ligt dat 1,4 km van mijn woning verwijderd en is het 18 minuten lopen.  Een prima afstand voor mijn conditietest. Hieronder enkele foto’s die ik tijdens mijn wandeling heb genomen.

 

Volgende week is het huis van een andere beroemde persoon aan de beurt die in Schöneberg heeft gewoond, te weten David Bowie.  De zanger had van 1976 t/m 1978 een woning aan de Hauptstraße 11. Volgens Google Maps ligt die slechts 750 meter van mijn woning verwijderd en is het negen minuten lopen. Dat moet lukken!

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.