Nieuw boek Haruki Murakami

Onder de titel Erste Person Singular verscheen vandaag bij de Duitse uitgeverij DUMONT een nieuw boek van Haruki Murakami. De Nederlandse vertaling “Eerste persoon enkelvoud” verschijnt op 23 februari bij uitgeverij Atlas Contact

Vrouwen die verdwijnen, een fictieve bossa nova plaat van Charlie Parker, een pratende aap en een man die zich afvraagt hoe hij is geworden wie hij nu is. De raadsels rondom mensen, dingen, wezens en momenten die ons voor altijd bijblijven, daarmee houdt de ik-verteller zich in acht korte verhalen bezig.

Het zijn klassieke Murakami vertellingen die ons in een wereld van nostalgische jeugdherinneringen, voorbij liefdes, filosofische bespiegelingen, jeugdherinneringen, literatuur, muziek en baseball ontvoeren, aldus de tekst op de website van de uitgeverij. “Melancholisch overtuigend intelligent en tragikomisch in de allerbeste betekenis van het woord. Dat zijn deze verhalen die schijnbaar terloops met de grens tussen fictie en realiteit spelen en altijd weer doen vermoeden dat de schrijver en ik-verteller meer dan slechts een paar overeenkomsten hebben.”

En wat schrijft de Nederlandse uitgeverij over het boek? Wel, het volgende: “Een toevallige ontmoeting op een parkbankje verandert in een raadselachtig wiskundig onderhoud dat de verteller nog decennia later bezighoudt. Een naamloze, oudere man denkt terug aan twee bepalende liefdes uit zijn jeugd. Een logé in een aftands pension wordt deelgenoot van de romantische ontboezemingen van een melancholieke aap. De acht verhalen in Eerste persoon enkelvoud worden allemaal verteld door een klassieke Murakamiaanse ikfiguur die soms verdacht veel overeenkomsten toont met de schrijver zelf. Haruki Murakami op zijn zuiverst: bevreemdend, troostrijk, weemoedig, ontroerend, met vlijmscherpe observaties over hoe wij ons verhouden tot de buitenstaander in ons allemaal.”

Haruki Murakami
ERSTE PERSON SINGULAR
Aantal pagina’s: 224
Oorspronkelijke uitgeverij: Bungeishunju
Originele titel: Ichininsho tansu
Vertaling: Ursula Gräfe
Prijs: € 22 (hardcover), € 18,99 als e-book
Website

Haruki Murakami
Eerste persoon enkelvoud
Uitgeverij: Atlas Contact
ISBN: 9789025468095
Aantal pagina’s: 288
Verwacht: februari 2021
Website

 

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.