Viroloog Dorsten: Wie zich tegen een vaccinatie verzet, kiest ervoor besmet te raken

Prof.Christian Drosten-Direktor Institut für Virologie. Foto: Peitz / Charité

De Duitse viroloog Christian Drosten gaat ervan uit dat de bevolking in Duitsland de komende anderhalf jaar immuun tegen het coronavirus wordt.

Iedereen zal immuun worden, door vaccinatie of door natuurlijke besmetting, zei de wetenschapper van de Charité Berlin vandaag in de podcast Coronavirus-Update (NDR-Info). “Dit virus zal endemisch worden, het zal niet weggaan. En wie zich nu bijvoorbeeld actief tegen het vaccineren verzet, die zal onvermijdelijk besmet raken.” Daar is niets tegen te doen, omdat de maatregelen na verloop van tijd steeds meer worden versoepeld.

Daarna circuleert het virus in de bevolking, bijvoorbeeld ongemerkt in de keelholte van gevaccineerde personen en bij kleine kinderen die nog niet gevaccineerd konden worden. “Het virus zal zich onherkenbaar onder een deken van de immuunbescherming verder uitbreiden. En dan raakt het ook altijd mensen die niet geïmmuniseerd zijn door een vaccinatie, die volledig vatbaar zijn.”

Volgens de inschatting van de viroloog zullen er daarom ook in de komende winter nog covid-19 gevallen op de ic-afdelingen zijn. Hij gelooft dat “degenen die zich actief tegen de vaccinatie keren moeten weten, dat ze daarmee ook actief voor de natuurlijke besmetting kiezen. Zonder een oordeel te vellen”, zei Drosten. Het is een vrije keuze.

BRON: Drosten: Entscheidung gegen Impfung ist Entscheidung für Infektion

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.