De werkelijkheid volgens Daniel Kehlmann

Blog Allard van Gent

© Heji Shin © Heji Shin

De schrijver Daniel Kehlmann vestigde met zijn vierde roman Ich und Kaminski nationaal en internationaal de aandacht op zich. Drie jaar later kwam de grote doorbraak met zijn bestseller Die Vermessung der Welt, waarvan meer dan twee miljoen exemplaren over de toonbank gingen en die in 50 talen werd vertaald. Wie is deze auteur, wat schrijft hij, hoe schrijft hij en waar haalt hij zijn materiaal vandaan?

Daniel Kehlmann werd in 1975 in München geboren als zoon van de Oostenrijkse regisseur Michael Kehlmann en de Duitse actrice Dagmar Mettler. Het gezin vertrok in 1981 naar Wenen.  Daniel Kehlmann studeerde hier filosofie en literatuurwetenschappen. In 1997 verscheen zijn debuutroman Beerholms Vorstellung. De uitgever raakte het boek destijds aan de straatstenen niet kwijt. Ook na het grote succes van Die Vermessung der Welt (2005) bleef het boek slecht verkopen.  Pas nadat Kehlmanns nieuwe uitgeverij Rowohlt het boek…

View original post 1.835 woorden meer

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.