Culinair Berlijn

amoVorig jaar november verdeelde de bekende Franse Michelingids in Duitsland sterren aan maar liefst 274 restaurants, een nieuw record. In Berlijn bevonden zich drie nieuwkomers.

De eerste nieuwkomer was restaurant Les Solistes by Pierre Gagnaire in het Waldorf Astoria hotel. De Belgische chef-kok Roel Lintermans, die nauw samenwerkt met de Franse sterrenkok Pierre Gagnaire, had nog geen jaar na de opening de eerste Michelinster al te pakken. Daarnaast kregen restaurant  5-cinco by Paco Perez in het Das Stue hotel en restaurant Pauly Saal een Michelinster uitgereikt. Een driesterrenrestaurant heeft de Duitse hoofdstad nog niet maar wie weet wat de toekomst brengt. In november worden de sterren voor 2015 weer verdeeld!

Wie meer wil weten over fine dining in Berlijn, verwijs ik graag naar het Vlaamse magazine Culinair Ambiance, waarin ik sinds mei maandelijks over mijn smaakervaringen in aanbevelenswaardige Berlijnse restaurants bericht.

Bib Gourmand
Een Michelinster betekent niet altijd dat een gerecht per se duur is. Natuurlijk heeft een bepaalde kwaliteit ook een bepaalde prijs, dat geldt overal. In Berlijn bevinden zich naast de restaurants met één Michelinster of tweesterrenrestaurants ook eetgelegenheden die in de Bib Gourmand van de Michelingids zijn opgenomen.

Deze waardering staat voor een goede prijs-kwaliteit verhouding. Kies je bijvoorbeeld voor restaurants met een hoofdgerecht tussen de  €20,00 en € 39,00, dan vind je in Berlijn zes locaties die weliswaar geen Michelinster hebben maar wel door Michelin worden aanbevolen.

Lijst met Berlijnse restaurants met 1 Michelinster

Lijst met Berlijnse restaurants met 2 Michelinsterren

Lijst met Berlijnse restaurants in Bib Gourmand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.