Deutsches Theater in Berlijn vangt vluchtelingen op

Deutscher Theater in Berlijn. Foto: Wikipedia

Deutscher Theater in Berlijn. Foto: Wikipedia

Ook in het Deutsches Theater in Schumannstraße in Berlin-Mitte zullen vanaf maandag vluchtelingen overnachten die na registratie bij het ‘Landesamt für Gesundheit und Soziales’ (Lageso) aan de Turmstraße geen dak boven hun hoofd hebben.  Theatermedewerkers bieden cursussen Duits, haarknippen en kleding wassen aan.

Het Deutsches Theater, waar de beroemde Duitse acteur en filmregisseur Max Reinhardt zijn loopbaan begon, wil vanaf maandag vluchtelingen inkwartieren. In de garderobe van de toneelspelers kunnen acht mensen worden ondergebracht die ’s avonds vanaf het overbelaste Lageso in stadsdeel Moabit komen en een overnachting nodig hebben. Dat deelde een woordvoerster van het theater aan het DPA, het grootste persbureau van Duitsland, mee. “Er zijn veel collega’s in ons theater die willen helpen.”

Het theater wil ook cursussen Duits aanbieden en werkt hierbij samen met een opvangcentrum voor vluchtelingen. Medewerkers van de afdeling schmink bieden aan hoe je haren knipt en de mensen die voor de kostuums verantwoordelijk zijn zullen leren hoe je kleding wast.

Ook het Maxim Gorki Theater in Berlijn is al actief betrokken bij het ondersteunen in de crisis rond de vluchtelingenopvang. Het Berliner Ensemble collecteert voor het initiatief ‘Moabit hilft’. Dit theater plant voor 26 september een veiling met de Duitse theaterregisseur en leider van het Berliner Ensemble Claus Peymann. ’s Avonds vindt een benefietvoorstelling plaats.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.