Marjolijn Uitzinger presenteert nieuwste misdaadroman

De partijgenoot-PAPdef.inddAanstaande zaterdag presenteert schrijfster Marjolijn Uitzinger in de Berlijnse DAD Galery haar vierde misdaadroman De partijgenoot. De aanvang is om 17:00 uur. Na een kort interview zal ze een stukje uit haar nieuwe werk voorlezen. Vervolgens liggen de boeken klaar voor de verkoop én de signeersessie van de schrijfster.

Als je lang in de afgrond kijkt, kijkt de afgrond ook in jou. Dit citaat van Friedrich Nietzsche staat voorin de nieuwe literaire thriller De partijgenoot, die eind februari bij uitgeverij De Geus verscheen. Dit spannende verhaal is het vervolg op De huisgenoot, het boek dat vorig jaar op de shortlist van de Gouden Strop belandde. Samen met Hemelen van Marion Pauw behoorde het tot de laatste twee overgebleven Nederlandse kanshebbers.

Lees je de eerste zin van De partijgenoot, dan valt meteen op dat niet Florian van Bismark maar Sofie Lothar, de nieuwe minister van justitie, aan het woord is. Is zij de nieuwe ik-persoon in dit verhaal? Ja en nee. Dit keer wisselen weliswaar de perspectieven, maar de ik-vorm blijft telkens in tact. Door de scenische opbouw heb je al snel het gevoel dat je in een spannende film zit. Hierdoor is de impact nog groter dan in De huisgenoot.

De grote overeenkomst met het vorige boek is dat ook dit een echte pageturner is met veel spanning, onverwachte wendingen en interessante feitjes over onder andere Berlijn, Hamburg en Oldenburg. Welke rol de RAF in De partijgenoot speelt, dat zal de schrijfster zaterdag zelf uitleggen.

Presentatie De partijgenoot
door Marjolijn Uitzinger
Zaterdag 19 maart, 17:00 uur

DAD-Galary
Oranienburgerstrasse 32
Berlin D-10117

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.