Duitse sterrenkoks te gast in Berlijn

Joachim Wissler van restaurant Vendôme in Bergisch Gladbach (© Rolling Pin)

Voor de tweede keer op rij is Joachim Wissler van restaurant Vendôme in Bergisch Gladbach vanavond gekozen tot beste kok van Duitsland. Dat gebeurde tijdens het foodsymposium “CHEFDAYS”, georganiseerd door het Oostenrijks horecamagazine Rolling Pin. Het is de eerste keer dat dit evenement in Duitsland wordt georganiseerd.

Berlijn
De Berlijnse sterrenkok Tim Raue van zijn gelijknamige restaurant in Kreuzberg eindigt op de tweede plaats, gevolgd door Kevin Fehling van The Table in Hamburg. Nieuw in de top-10 van “GERMANY`S 50 BEST CHEFS” is op plaats acht Tohru Nakamura van restaurant Geisels Werneckhof in München en Torsten Michel van Schwarzwaldstube Traube Tonbach. Hij is de opvolger van de driesterrenkok Harald Wohlfahrt.

Douce Steiner van restaurant Hirschen in Sulzburg (© Rolling Pin)

Marco Müller van het Berlijnse restaurant & wijnbar Rutz is op plaats vijf de hoogte nieuwkomer in de top-10. In de gehele lijst stijgt Douce Steiner het meeste aantal plaatsen, namelijk van plaats 31 naar 17. Douce Steiner is kokkin van restaurant Hirschen in Sulzburg. Onder de nieuwkomers in de ranking bevindt zich op plaats 49 ook de Berlijnse sterrenkok Arne Anker van restaurant Pauly Saal.

Highlight
De avond in Berlijn kende een emotioneel hoogtepunt met het optreden van Harald Wohlfahrt. Hij werd voor zijn levenswerk bekroond met de titel „Inspirations-Chef”. De laudatio werd uitgesproken door niemand minder dan zijn jarenlange collega en vriend Jörg Sackmann.

Rolling Pin
Het Duitstalige horecavakblad Rolling Pin verscheen in augustus 2003 voor de eerste keer. De uitgever bevindt zich in het Oostenrijkse Graz. Rolling Pin wordt met een oplage van ca. 24.000 exemplaren gedistribueerd in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Zuid-Tirol. Het blad organiseert sinds 2014 CHEFDAYS. Het unieke van “GERMANY’S 50 BEST CHEFS” is dat de stemmen afkomstig zijn van medewerkers uit de horeca. Zij zijn de mensen die het vakwerk het beste kunnen beoordelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.