Prestigeproject: ARD en ORF produceren miniserie over Franz Kafka

In 2024 is het 100 jaar geleden dat Franz Kafka stierf. Speciaal voor dit jubileum produceren de Duitse ARD (samenwerkingsverband van de Duitse openbare regionale omroepen) en de Oostenrijkse omroep ORF een zesdelige miniserie over Kafka. Het scenario levert niemand minder dan Daniel Kehlmann, de regie is in handen van David Schalko.

Alle ARD-zenders (NDR, WDR, SWR, BR, MDR, RBB, HR, SR en Radio Bremen) werken samen met de ORF en het productiebedrijf Superfilm bij het prestigeproject “Kafka”. De scenario’s voor de zes afleveringen zijn gebaseerd op de driedelige Kafka biografie van Reiner Stach.

“Ik ben trots en dankbaar dat ik op basis van het standaardwerk van Reiner Stach voor de fantastische regisseur en verhalenverteller Davis Schalko de draaiboeken mocht schrijven”, zegt Daniel Kehlmann. “

“Franz Kafka’s nachtmerries zijn onze dagelijkse realiteit: in zijn donkere en toch komische visioen heeft hij de wereld voorvoelt waarin we nu allemaal leven. Deze visioenen komen uit het niets, maar ontstonden uit zijn leven, zijn familie, zijn persoonlijke omgeving. “

De rolverdeling is bekend. Joel Basman speelt Franz Kafka, Daniel Brühl speelt Max Brod, Nicholas Ofczarek is Hermann Kafka en Liv Lisa Fries kruipt in de huid van Milena Jesenská.

De eerste opnames vinden in het voorjaar van 2023 plaats. De serie wordt vermoedelijk in het voorjaar van 2024 uitgezonden. Op 3 juni 1924 stierf Franz Kafka op 40-jarige leeftijd.

BRON
DER SPIEGEL: ARD und ORF produzieren Miniserie über Franz Kafka

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.