Michelin bekroont veganistisch restaurant in Berlijn

michelin2017Vandaag verschijnt de Duitse Guide Michelin 2017. Welke restaurants hebben er een ster bij gekregen, welke restaurants ontvangen voor het eerst een Michelinster en zal Berlijn in 2017 over een driesterrenrestaurant beschikken?

Volgens enkele culinaire bloggers in Duitsland zou Lorenz Adlon Esszimmer met sterrenkok Hendrik Otto een grote kans maken op een derde ster, omdat hij maître Oliver Kraft van Falco in Leipzig dit jaar in zijn team heeft. Om die reden zou de kans op een derde ster vandaag groter zijn dan vorig jaar. Het is nog even afwachten. De namen van de sterrenrestaurants worden vandaag tijdens de persconferentie om 17:00 uur bij Mercedes Benz am Salzufer bekendgemaakt.

Michelingids
Momenteel telt Duitsland 290 sterrenrestaurants waarvan slechts 10 driesterrenrestaurants en 39 tweesterrenrestaurants. Vanavond zullen tijdens een groot diner-gala in Berlijn de Michelinsterren voor 20127 bekend worden gemaakt. De “Michelin Hotel- und Restaurantführer 2017 für Deutschland” met 1.332 pagina’s zal op 2 december voor € 23,95 in de winkel verkrijgbaar zijn.

Bib Gourmand
Naast de restaurants met één of meerdere sterren beschikt de Guide Michelin ook over restaurants met zogenaamde Bib Gourmands. Dit zijn restaurants met zorgvuldig bereide gerechten en een bijzonder goede prijs-kwaliteit verhouding. De lijst met Bib Gourmands werd eergisteren bekendgemaakt. In totaal ontvingen 472 restaurants een Bib Gourmand. Dat betekent een stijging van 56 procent. Van de 472 restaurants ontvingen 60 restaurants voor het eerst een Bib Gourmand.

Berlijn
In de gids met Bib Gourmands staan zes nieuwe Berlijnse restaurants. Voor de eerste keer in de geschiedenis bekroonde Michelin een puur veganistisch restaurant met een Bib Gourmand, te weten “Lucky Leek“. Hieronder de nieuwe Bib Gourmand restaurants in Berlijn:

  1. Colette Tim Raue
  2. Cordobar
  3. JoLee (dit restaurant sloot na de sluiting van de redactie bij Michelin zijn deuren)
  4. Lucky Leek
  5. Rutz Weinbar
  6. Lokal B

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.