Nederlands filmsucces in Berlijnse bioscoop

©Koch Media Film

Steffen Haars en Flip van der Kuil, de makers van de succesfilm New Kids, kwamen vorig jaar met de Nederlandse komedie Ron Goossens: Low Budget Stuntman op de proppen. Deze film is morgen in bioscoop Moviemento in Berlijn te zien.

Volkskrant recensent Bor Beekman vindt de scènes met gastoptredens van bekende acteurs en regisseurs uiterst vermakelijk, ook al heeft volgens hem het scenario minder zeggingskracht dan de vorige succeskomedie. André Waardenburg van NRC geeft de film 4 van de 5 beschikbare ballen (punten) en noemt de film ‘over het randje en erg vermakelijk’.

Ron Goossens: Low Budget Stuntman gaat over een werkloze dronkaard die beroemd wordt nadat zijn stunt door miljoenen mensen op YouTube is bekeken. In het filmpje belandde hij met zijn auto in een kanaal. Filmmaker Berrie (Michiel Romeyn) wil hem nu inhuren als low budget stuntman. Ron heeft daar in eerste instantie niet zo’n zin in, maar dat verandert als zijn grote liefde Angela (Maartje van de Wetering) vreemdgaat. Ze wil van de saaie Ron af en stelt hem een ultimatum. Als het hem lukt om de populaire actrice Bo Maerten in bed te krijgen, dan blijft ze. Daarom gaat Ron aan de slag bij Berrie, want dat vergroot de kans om dichter bij Bo Maerten in de buurt te komen.

In de film acteren de echte regisseurs Martin Koolhoven, Dick Maas en Eddy Terstall en spelen zichzelf. Daarnaast duiken nog meer bekende gezichten op zoals o.a. de Duitse schlagerzanger Dennie Christian, presentator Beau van Erven Dorens, acteur Waldemar Torenstra, presentator Chris Zegers en rapper Fresku.

Volgens de Volkskrant is deze film een genot voor de liefhebber – of hater – van de Nederlandse speelfilm. NRC schrijft dat het hier om lachen, gieren en brullen gaat, ‘maar ondertussen erg kundig in beeld gebracht, vooral al die mislukkende stunts van Ron. Hij is dan ook low-budget’.

Low Budget Stuntman is een film in het kader van de filmreeks “Prachtige films”, een initiatief van Teresa Vena. Eerder verscheen een bijdrage op dit blog over Teresa Vena en de bijzondere filmreeks in Berlijn.

Ron Goossens: Low Budget Stuntman
Datum: vrijdag 24 augustus
Aanvang: 19:00 uur
Locatie: Moviemento (Kottbusser Damm 22, 10967 Berlin)
Ook online kaarten via kinoheld.de.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.